Vedella ecològica Bruna del Pirineu

El nostre ramat és bàsicament oví i fem ramaderia en extensiu. Les nostres vaques són Brunes i les creuem amb brau llemosí. En el procés de criança del vedell, aquest conviu amb la mare durant l'època d'alletament i se sacrifica quan es considera adult. Així, després d'un engreix natural i d'un procés de sacrifici i obrador noble i acurat, n’obtenim carn de primera qualitat.

Vedella ecològica Bruna del Pirineu

Des de la nostra granja de l'Estable dels 4 vents, criem el nostre ramat oví a l'entorn del massís de la muntanya de Montserrat i ens ajuda en el procés de neteja del bosc i sotabosc Mediterrani, respectant el cicle vital i de creixement de l'animal.

La raça té l'origen a les comarques de la Vall d'Aran, Pallars Sobirà, Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça, i prové del creuament entre la vaca autòctona catalana i bovins de raça Parda Alpina procedents de Suïssa. Es té constància d'aquest fet des del 1880.

És un animal molt rústic i noble, amb bona capacitat de pasturar i viu molt bé entre els 600 m. i 1200 m. d'altitud. Per això s'ha adaptat molt bé al massís de la Muntanya de Montserrat.

El ramat viu entre boscos mediterranis i s'alimenta a les pastures farratgeres formades per una barreja de cereals i lleguminoses. Si cal es complementen amb altres ferratges ecològics que no poden incloure cap tipus de medicament ni subproductes derivats d’altres animals.

El naixement dels vedells té lloc a l’aire lliure, en els prats de pastura, i creixen i s'alleten de la mare durant el període de creixement.

El resultat de tot això es una millor cura de l'entorn i una carn gustosa, tendra i amb un característic color rosat-vermellós.

Venem la carn dels nostres vedells en lots.

  • Lots de carn.
  • Repartim cada 3 mesos, i heu de fer la vostra comanda a través del formulari amb antelació a l'entrega.
  • Servim entre 24 i 48 hores després de la matança en un escorxador autoritzat. Recomanem deixar la carn uns dies en repòs abans de cuinar-la.
  • No porten cap mena de conservant.
  • Es pot congelar.

La carn ecològica és més saludable

El benefici és directe perquè consumim carns sense conservants químics, i que en el seu procés de creixement estan en menor contacte amb pesticides i additius químics. A més viuen en unes condicions excepcionals i en un entorn privilegiat i a l'aire lliure.

  • Tot el nostre bestiar neix i creix a la mateixa explotació, a l’aire lliure.

    Tots els vedells i vedelles són nascuts a la mateixa explotació, fills del nostre ramat de vaques de pastura, s’alleten directament de la mare, i s’alimenten a base de prats i pastures, i, cereals i farratges provinents de cultius d’explotacions inscrites al CCPAE.

    Fes la teva comanda