Vedella ecològica Bruna del Pirineu

Les nostres vaques són brunes i les creuem amb brau llemosí. En el procés de criança del vedell, aquest conviu amb la mare durant l'època d'alletament i se sacrifica quan es considera adult. Així, després d'un engreix natural i d'un procés de sacrifici i obrador noble i acurat, n’obtenim carn de primera qualitat.

El nostre ramat pastura, durant tot l’any, 600 ha. de Sant Pau de La Guàrdia. Aquesta zona ja se’ns ha cremat dues vegades en trenta anys i és per qui per on entren els incendis que cremen la muntanya de Montserrat. I és precisament perquè no es torni a cremar tot que tenim les vaques “treballant”. Elles impedeixen que creixi massa el sotabosc i fan que les pastures en mantinguin verdes la major part de l’any.

Vedella ecològica Bruna del Pirineu

Des de la nostra granja de l'Estable dels 4 vents, criem el nostre ramat oví a l'entorn del massís de la muntanya de Montserrat i ens ajuda en el procés de neteja del bosc i sotabosc Mediterrani, respectant el cicle vital i de creixement de l'animal.

La raça té l'origen a les comarques de la Vall d'Aran, Pallars Sobirà, Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça, i prové del creuament entre la vaca autòctona catalana i bovins de raça Parda Alpina procedents de Suïssa. Es té constància d'aquest fet des del 1880.

És un animal molt rústic i noble, amb bona capacitat de pasturar i viu molt bé entre els 600 m. i 1200 m. d'altitud. Per això s'ha adaptat molt bé al massís de la Muntanya de Montserrat.

El ramat viu entre boscos mediterranis i s'alimenta a les pastures farratgeres formades per una barreja de cereals i lleguminoses. Si cal es complementen amb altres ferratges ecològics que no poden incloure cap tipus de medicament ni subproductes derivats d’altres animals.

El naixement dels vedells té lloc a l’aire lliure, en els prats de pastura, i creixen i s'alleten de la mare durant el període de creixement.

El resultat de tot això es una millor cura de l'entorn i una carn magre gustosa, tendra i amb un característic color rosat-vermellós.

Venem la carn dels nostres vedells en lots i opcionsper peces individuals.

  • Lots de carn o peces individuals.
  • La vostra comanda la podeu realitzar a través del formulari amb antelació a l'entrega.
  • Servim entre 24 i 48 hores després de la matança en un escorxador autoritzat.
  • No porten cap mena de conservant.
  • Es pot congelar.

La carn ecològica és més saludable

La dieta dels nostres animals, mai inclou ni antibiòtics, ni pesticides ni cap element químic; només lleguminoses i cereals en verd.

Això ens suposa una carn gens grassa, a on hi ha abundor d’acids grassos omega-3, de vitamina E, de beta-carotens i d’antioxidants.

Un recent estudi científic també apunta que com més diversa sigui la composició de la pastura, és a dir, com més varietat de plantes hi hagi en ella, més fitonutrients hi haurà disponibles a la carn, cosa que ens aporta més anticancerígens, antiinflamatoris i cardioprotectors, arribant algun d’ells als nivells que ens poden aportar els vegetals.

  • Tot el nostre bestiar neix i creix a la mateixa explotació, a l’aire lliure.

    Tots els vedells i vedelles són nascuts a la mateixa explotació, fills del nostre ramat de vaques de pastura, s’alleten directament de la mare, i s’alimenten a base de prats i pastures, i, cereals i farratges provinents de cultius d’explotacions inscrites al CCPAE.

    Fes la teva comanda