El projecte de ramaderia ecològica a l'Estable dels 4 vents

Criem pollastres i vedells ecològics

A l'estable dels 4 vents criem bestiar ecològic, amb les millors condicions de vida durant tota la seva criança, i els venem sense intermediaris per oferir un producte ètic, de qualitat i de proximitat!!! Menjar sa, bo i ben cuidat!!!!!

Ramaderia ecològica al parc natural de la muntanya de Montserrat

La Ramaderia ecològica és el projecte principal de l'Estable dels 4 vents, però a la vegada es complementa amb la conservació d'ecosistemes de la muntanya de Montserrat. De manera que la cura del territori i del bestiar, és un projecte únic i es retroalimenta.

Informa't

Història de l'Estable dels 4 Vents

Des de fa anys arreglem camps i boscos per a fer possible el retorn de l'explotació rural d'aquest entorn que es va perdre a partir de la fil·loxera, i més endavant pels focs del 1986, i la industrialització creixent.

Després de la feina forestal feta per reactivar els camps i boscos, el projecte de ramaderia ecològica es una realitat i el nostre ramat ja pastura per l'entorn de la muntanya de Montserrat, a l'ombra de les seves agulles.

Avui el projecte segueix creixent amb il·lusió, i forma part d' un projecte comú amb altres ramaders i obradors que encercla tota la muntanya de Montserrat. De manera que l'activitat rural imaginada fa tants anys ha esdevingut una realitat i es un projecte fort i ferm.

Confiança i proximitat

A la finca els 4 vents, a Sant Pau de la Guàrdia si crien pollastres negres del Penedès i vaques brunes del Pirineu. Ambdues son races autòctones, i s'han adaptat perfectament al terreny de la muntanya de Montserrat i donen carns de qualitat excel·lents.

Som ecològics d'arrel però ens preocupa especialment el benestar animal durant el procés de criança, per això tot el nostre bestiar neix i viu lliure pasturant tot l'any.

L'explotació de l'Estable dels 4 vents combina els boscos típicament mediterranis del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat amb pastures farratgeres, en les que es té una cura especial de les llavors que se n'empren i del nutrient del farratge resultant per alimentar el nostre bestiar.

Tots els nostres productes tenen els segells de qualitat i la garantia del CCPAE.

Tracte i benestar animal

El projecte ramader de l’estable dels 4 vents es fonamenta en un principi bàsic i ferm: la preservació de la natura del Parc Natural de la muntanya de Montserrat a través de la seva convivència amb l'home. Per això combinem l’entorn forestal amb pastures i bestiar que manté a ratlla el creixament del sotabosc. D’aquesta manera aconseguim un equilibri entre el benestar animal (lliures), la conservació dels boscos (prevenció d’incendis), i una economia rural que permet mantenir aquesta equació.

El segell de qualitat i cura del bestiar es reforça amb els treballs de reforestació que fem, tant a través del departament de medi ambient de la Generalitat de Catalunya com amb l'associació de propietaris forestals "Entorns de Montserrat" (actualment dintre del pla marc del projecte de la CCEE anomenat LIFE). També col·laborem amb el patronat de la Muntanya de Montserrat per la protecció de la fauna salvatge. Aquestes entitats són la garantia al compromís que tenim amb la integració de l'home amb el territori per obtenir-ne beneficis de manera equilibrada i beneficiosa per l'home i el seu entorn natural.

  • Tot el nostre bestiar neix i creix a la mateixa explotació, a l’aire lliure.

    Tots els vedells i vedelles són nascuts a la mateixa explotació, fills del nostre ramat de vaques de pastura, s’alleten directament de la mare, i s’alimenten a base de prats i pastures, i, cereals i farratges provinents de cultius d’explotacions inscrites al CCPAE.

    Fes la teva comanda